Πτυσσόμενη Χαλύβδινη Πόρτα Τύπος 90

Project Description

Η πόρτα της συγκεκριμένης περίπτωσης ήταν σε Ισόγεια κατοικία που είχε πρόσβαση σε κήπο. Τα κουφώματα της κατοικίας είχαν εξωτερικά ξύλινα συρόμενα παντζούρια και εσωτερικά δίφυλλα συρόμενα χωνευτά τζαμιλίκια.
Το κενό του «λαμπά» ανάμεσα στο ξύλινο παντζούρι και το τζαμιλίκι ήταν στα 5cm οπότε η χρήση πτυσσόμενης καγκελόπορτας από Χάλυβα ήταν η ενδεδειγμένη λύση λόγω του ότι το πλάτος της κάσας δεν ξεπερνά τα 4cm στην χαλύβδινη πτυσσόμενη πόρτα.

H κατασκευή έγινε δίφυλλη – χωρίς χρήση τη μεντεσέδων για περιστροφή- όπως και το υπάρχον κούφωμα του τζαμιλικιού ώστε ανοίγοντας και μαζεύοντας την πόρτα δεξιά και αριστερά να μην εμποδίζει στην διέλευση.
Το πλάτος που «μαζεύει» η πόρτα δεξιά και αριστερά είναι το 23% του πλάτους του κουφώματος διά δύο (λόγω διφύλλου).

Η επιλογή του χρώματος ήταν επιλογή του πελάτη σε χρώμα Ral ηλεκτροστατικής βαφής σε απόχρωση του γκρί.
Ο πελάτης επέλεξε να ασφαλίσει το σπίτι του με χαλύβδινα πτυσσόμενα κάγκελα διότι ήταν εκτεθειμένος σε κίνδυνο διάρρηξης λόγω ισόγειας κατοικίας, δεν μπορούσε να απολαύσει τη θέα του κήπου του ούτε καν να ανοίξει τις πόρτες για να αεριστεί ο χώρος της κατοικίας του.

Χωρίς λοιπόν να χρειαστεί κάποια ειδική επισκευή στο υφιστάμενο κούφωμα, τοποθετήθηκε το Πτυσσόμενο Κάγκελο Σιδήρου με κωδικό Τύπος 90 – το οποίο είναι γαλβανισμένη κατασκευή- με σκοπό να επιτρέπει τον φυσικό αερισμό να πτύσσεται δεξιά και αριστερά ελευθερώνοντας το 77% του πλάτους του κουφώματος και να προσφέρει την ασφάλεια και σιγουριά στον πελάτη που έκανε την συγκεκριμένη επιλογή.