Πτυσσόμενη πόρτα Αλουμινίου μ’ ενίσχυση από Χάλυβα (Τύπος 100 Αλουμινίου)

  • pryssomena_kagkela

Project Description

Η νεόδμητη κατοικία τις φωτογραφίας είχε κουφώματα ανοιγόμενα από Αλουμίνιο με δίφυλλα τζαμιλίκια και εξωτερικά παντζούρια ανοιγόμενα δίφυλλα στα παράθυρα και τετράφυλλα στις Μπαλκονόπορτες.

Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας ήθελε να ασφαλίσει περιμετρικά όλα τα κουφώματα, επιλέγοντας ηλεκτροστατική βαφή Ral με τον ίδιο κωδικό που ήταν βαμμένα τα υφιστάμενα κουφώματα.

Εφαρμόστηκε στις μπαλκονόπορτες η Πτυσσόμενη καγκελόπορτα με Προφίλ Αλουμινίου και ενίσχυση εσωτερική από Χάλυβα με κωδικό Τ100, ενώ στα παράθυρα έγινε εφαρμογή με Μπάρες Ασφαλείας Αφαιρούμενες με κωδικό Τ80. Οι πτυσσόμενες καγκελόπορτες Αλουμινίου (Τ100) που τοποθετήθηκαν μεταξύ του Τζαμιλικιού και του Παντζουριού, είναι μονόφυλλες και καταλαμβάνουν κατά το άνοιγμά τους το 23% του πλάτους του κουφώματος.

Στα παράθυρα οι Αφαιρούμενες Μπάρες (Τ80) που εφαρμόστηκαν τοποθετήθηκαν επίσης στο κενό μεταξύ Τζαμιλικιού και Παντζουριού ενώ έχουν το πλεονέκτημα ότι ανά πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης μπορεί να τις αφαιρέσει για οποιονδήποτε λόγο.

Σημαντικό στη περίπτωση αυτή είναι ότι στον επάνω όροφο που βρίσκονταν τα παράθυρα ήταν χώρος υπνοδωματίων και υπήρχε ο φόβος από τους ιδιοκτήτες μη τυχόν τα μικρά παιδιά τους πλησιάσουν τα παράθυρα. Το κενό από μπάρα σε μπάρα (12cm) δεν επιτρέπει τη διέλευση οπότε ήταν ότι καλύτερο για τους ιδιοκτήτες και την επιλογή τους στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου προϊόντος σε όλα τα παράθυρα της κατοικίας.